×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

5 Υγιεινές ιδέες για προετοιμασία γευμάτων για την εβδομάδα

nava

Στο σημερινό γρήγορο κόσμο, το να βρίσκετε χρόνο για να μαγειρεύετε υγιεινά γεύματα κάθε μέρα μπορεί να αποτελεί πρόκληση. Ωστόσο, με λίγο σχεδιασμό και προετοιμασία, μπορείτε να απλοποιήσετε την μαγειρική σας ρουτίνα και να εξασφαλίσετε ότι θα απολαμβάνετε τουλάχιστον ένα θρεπτικό γεύμα τις καθημερινές, στη δουλειά ή στο σπίτι.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για πολυάσχολα άτομα ή οικογένειες είναι η ετοιμασία γευμάτων εκ των προτέρων - η προετοιμασία των γευμάτων προκειμένου να τα απολαμβάνετε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η ετοιμασία των γευμάτων σε προηγούμενο χρόνο όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο, αλλά προωθεί και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και μπορεί να σας βοηθήσει να τηρήσετε τους διατροφικούς σας στόχους. 

Η δική μας πρόταση;  Tα φαγητοδοχεία και θερμός NAVA We Care!  Η σειρά We Care περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα δοχείων φαγητού, μπουκαλιών και θερμός-ποτηριών ώστε να καλύπτει τις ανάγκες κάθε σύγχρονης οικογένειας. Όλα τα προϊόντα της σειράς είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον, σε μοναδικά σχέδια και αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Με κάθε αγορά σας ενισχύετε το έργο του  Μake a Wish Greece, βοηθώντας να γίνει η ευχή ενός παιδιού πραγματικότητα!

Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε μερικές απλές και νόστιμες υγιεινές ιδέες για ετοιμασία γευμάτων προκειμένου να εμπνεύσουμε το μαγειρικό σας ταξίδι.


1. Σαλάτες σε Βάζο Μαρμελάδας

Οι σαλάτες σε βάζο μαρμελάδας είναι μια βολική και φορητή επιλογή για απασχολημένες καθημερινές ημέρες. Αρχίστε τοποθετώντας τα αγαπημένα σας συστατικά σαλάτας σε ένα βάζο μαρμελάδας, ξεκινώντας από τη σάλτσα στο κάτω μέρος, ακολουθούμενη από βραστά λαχανικά, πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο στη σχάρα ή ρεβίθια, δημητριακά όπως κινόα ή φαρρό, και τέλος φύλλα πράσινης σαλάτας. Όταν είστε έτοιμοι για φαγητό, απλά ανακινήστε το βάζο για να διανείμετε τη σάλτσα και απολαύστε μια φρέσκια και ικανοποιητική σαλάτα εν κινήσει.

2. Γεύματα σε Σακουλάκια

Τα γεύματα σε σακουλάκι και ατομικές μερίδες είναι μια οικονομική και εύκολη επιλογή για γεύματα με ελάχιστο καθαρισμό. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας λαχανικά, όπως μπρόκολο, πιπεριές και γλυκοπατάτες, και ανακατέψτε τα με ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά. Προσθέστε πηγές πρωτεΐνης όπως φιλέτα σολομού, κοτόπουλο ή τόφου στο φύλλο, και ψήστε τα όλα μαζί στο φούρνο μέχρι να ψηθούν. Διαιρέστε τα ψημένα λαχανικά και την πρωτεΐνη σε μερίδες για εύκολη θέρμανση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

3. Μπολ με Δημητριακά, Ζυμαρικά, Ρύζι

Τα μπολ με δημητριακά είναι ευέλικτα και προσαρμόσιμα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για την ετοιμασία γευμάτων εκ των προτέρων. Μαγειρέψτε μια παρτίδα από τα αγαπημένα σας δημητριακά, όπως ρύζι, κινόα ή κριθάρι, και διαιρέστε τα σε δοχεία. Στη συνέχεια, προσθέστε μια ποικιλία από τοποθετήσεις όπως ψημένα λαχανικά, σοταρισμένα πράσα, φέτες αβοκάντο και πηγές πρωτεΐνης όπως τσίπουρα γαρίδες ή τόφου. Προσθέστε λίγη σάλτσα ή dressing για περισσότερη γεύση και θα έχετε ένα θρεπτικό και γεμάτο γεύμα έτοιμο για απόλαυση όταν η πείνα χτυπά.

4. Σούπες

Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας αντικολλητική κατσαρόλα για να ετοιμάσετε θερμές σούπες και ραγού που θα σας κρατήσουν ζεστούς και τροφοδοτημένους καθ' όλη την εβδομάδα. Απλώς προσθέστε συστατικά όπως ψιλοκομμένα λαχανικά, φασόλια, φακές και ζωμό στην αργή κουζίνα το πρωί και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά όλη την ημέρα. Το βράδυ, θα έχετε ένα παρηγορητικό και θρεπτικό γεύμα που σας περιμένει. Διαιρέστε τα υπολείμματα σε μεμονωμένα δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι, στα οποία πρώτα θα ρίξετε καυτό νερό για να τα θερμάνετε και με αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε ζεστό το μεσημεριανό σας στη δουλειά!

5. Βρώμη από το βράδυ

Η βρώμη από το βράδυ είναι μια βολική και θρεπτική πρωινή επιλογή που μπορεί να ετοιμαστεί εκ των προτέρων. Απλά συνδυάστε βρώμη με το αγαπημένο σας γάλα, γιαούρτι ή εναλλακτική φυτική γάλα, μαζί με γεύσεις όπως μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε  φρέσκα φρούτα, καρύδια, σπόρους ή βούτυρο φουντουκιού, και αφήστε τη βρώμη στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το πρωί, το γευστικό και γεμάτο πρωινό σας θα είναι έτοιμο για να το πάρετε και να το φάτε, εξοικονομώντας χρόνο κατά τις πιέσεις των πρωινών σας.


Ενσωματώστε αυτές τις υγιεινές ιδέες για ετοιμασία γευμάτων στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα για να απλοποιήσετε τη διαδικασία του μαγειρέματος και να εξασφαλίσετε ότι τα θρεπτικά γεύματα είναι πάντα στα χέρια σας. Με λίγο σχεδιασμό και προετοιμασία, μπορείτε να απολαμβάνετε νόστιμα και ικανοποιητικά γεύματα καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας χωρίς το άγχος του τελευταίου λεπτού μαγειρέματος. Καλή όρεξη!


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!