×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ανατρεπτικές συνταγές για μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μίνι μηλόπιτες: Μοντέρνες εκδοχές κλασικών χριστουγεννιάτικων γλυκών

nava

Οι γιορτές είναι συνυφασμένες με την παράδοση, αλλά για πολλούς, η κουζίνα είναι επίσης ένας χώρος δημιουργικότητας και πειραματισμού. Τα κλασικά ελληνικά γλυκά, όπως τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και η μηλόπιτα, αποτελούν τον τέλειο καμβά για παραλλαγές που ανανεώνουν τις γεύσεις και εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία τους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρεις… διαφορετικές συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με μια μοντέρνα πινελιά.

1. Μελομακάρονα με Σοκολάτα και Γέμιση Φυστικοβούτυρου

Τα μελομακάρονα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά, αλλά αυτή η εκδοχή προσθέτει μια γλυκιά ανατροπή με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml ελαιόλαδο

100 ml ηλιέλαιο

100 ml χυμός πορτοκαλιού

50 ml μπράντι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. φυστικοβούτυρο (για τη γέμιση)

200 γρ. μαύρη σοκολάτα (λιωμένη)

Μέλι για το σιρόπιασμα

Εκτέλεση:

1. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και το μπράντι.

2. Προσθέστε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

3. Πλάστε μικρά μπαλάκια, κάντε μια μικρή εσοχή στο κέντρο και προσθέστε λίγο φυστικοβούτυρο.

4. Κλείστε και σχηματίστε τα σε παραδοσιακό σχήμα μελομακάρονου.

5. Ψήστε στους 180°C για 20 λεπτά.

6. Αφού κρυώσουν, βουτήξτε τα σε σιρόπι μελιού και επικαλύψτε τα με λιωμένη σοκολάτα.


2. Κουραμπιέδες με γέμιση κρέμας και άρωμα μαστίχας

Σε αυτήν την εκδοχή, οι κουραμπιέδες αποκτούν πιο ντελικάτη υφή χάρη σε μια γέμιση κρέμας με άρωμα μαστίχας.

Υλικά:

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

100 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

200 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1/4 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

Εκτέλεση:

1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.

2. Προσθέστε τη βανίλια, τη μαστίχα και σταδιακά το αλεύρι.

3. Πλάστε μικρά μπαλάκια και δημιουργήστε μικρές "φωλιές."

4. Γεμίστε κάθε μία με το μείγμα τυριού κρέμας και μαστίχας και κλείστε προσεκτικά.

5. Ψήστε στους 160°C για 20-25 λεπτά.

6. Αφού κρυώσουν, πασπαλίστε τα γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.


3. Μίνι Μηλόπιτες με τραγανή κρούστα κανέλας και καραμέλα

Αυτή η εκδοχή της κλασικής μηλόπιτας ενσωματώνει πλούσια γεύση καραμέλας και μια ακαταμάχητη τραγανή κρούστα κανέλας.

Υλικά για τη ζύμη:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. κρύο βούτυρο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

3-4 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

3 μεγάλα μήλα (κομμένα σε κύβους)

100 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. κανέλα

100 γρ. καραμέλα (έτοιμη ή σπιτική)

Για την επικάλυψη:

50 γρ. λιωμένο βούτυρο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάστε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Αφήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

2. Σοτάρετε τα μήλα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να καραμελώσουν.

3. Ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε τη σε μικρούς κύκλους.

4. Γεμίστε κάθε κύκλο με το μείγμα μήλου και λίγη καραμέλα.

5. Κλείστε καλά, αλείψτε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα.

6. Ψήστε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αυτές οι ανατρεπτικές συνταγές για μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μίνι μηλόπιτες προσφέρουν μια φρέσκια και δημιουργική προσέγγιση στα παραδοσιακά γιορτινά γλυκά. Οι γεύσεις παραμένουν οικείες, αλλά αποκτούν νέες διαστάσεις που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα κάνουν το γιορτινό σας τραπέζι ακόμα πιο ξεχωριστό.


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!