×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ζυμαρικά Al Forno με κρεμώδη σάλτσα, βασιλικό και ντοματίνια από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος15’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

500 γρ. μακαρόνια Fettuccine ολικής άλεσης

1 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο

240 γρ. πέστο βασιλικού

400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

55 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

150 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. τριμμένα ανάμικτα 4 τυριά

120 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι και πιπέρι

150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

200 γρ. φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Φρέσκα φύλλα βασιλικού


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.

3. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί κρέμα, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, περίπου 3-5 λεπτά.

4. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Σκορπίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τα ζυμαρικά.

5. Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.

6. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόνια να σταθούν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.


Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!