Info
250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 ποτήρι μανιτάρια button, κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, κομμένη σε φέτες
150 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Για τον πουρέ:
600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
80 γρ. γάλα
20 γρ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λουκάνικα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 2 λεπτά.
2. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 6-7 λεπτά μέχρι να φύγουν τα περιττά υγρά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
3. Παράλληλα φτιάχνουμε τον πουρέ. Ρίχνουμε τις πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα με μπόλικό νερό και κοχλάζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 20’. Τις στραγγίζουμε, και με το εργαλείο που φτιάχνουμε πουρέ λιώνουμε τις πατάτες μαζί με το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τον πουρέ σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.