Info
1 χταπόδι καθαρισμένο (περίπου 1.000 με 1.200 γραμμάρια)
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. ξίδι
3-4 φύλλα δάφνης
½ κ.γ. λιωμένο σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
Για τη βινεγκρέτ με λεμόνι:
75 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη
1. Για να φτιάξουμε το χταπόδι, το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά.
2. Απλώνουμε σταυρωτά σε ένα ταψί δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και βάζουμε επάνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού. Πιάνουμε σταυρωτά το χαρτί και κλείνουμε χαλαρά με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο. Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά στους 150 °C. Όταν περάσει ο χρόνος, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και βγάζουμε το χταπόδι από το χαρτί. Βάζουμε σε σανίδι και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια.
3. Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη και περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί που κατέβασε το χταπόδι.
4. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα κομμάτια χταποδιού πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε το χταπόδι με την βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.