Info
10 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κουρκουμά
1 πρέζα θρυμματισμένο μπούκοβο
150 γρ. ρύζι μπασμάτι
200 γρ. (½ κονσέρβα) ελαφρύ γάλα καρύδας
300 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
80 γρ. χοντροκομμένα φύλλα σπανάκι
10 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
¼ κ.γ. λιωμένο σκόρδο
1 κουταλιά κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
10 γρ. νιφάδες καρύδας
1 κ.σ. σουσάμι
Για να σερβίρουμε:
Φρέσκα φύλλα δυόσμο
Γιαούρτι στραγγιστό
Πιτούλες
1. Για να φτιάξουμε το ρύζι: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά και το μπούκοβο σε μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το γάλα καρύδας, το αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα. Τοποθετούμε το καπάκι στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη ένδειξη. Αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί για 15 λεπτά. Ένα-δύο λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι στην κατσαρόλα, δεν ανακατεύουμε αλλά αφήνουμε στην κατσαρόλα καλυμμένα μέχρι να χρειαστούμε.
2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τα ρεβίθια: Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, τα ρεβίθια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε τις νιφάδες καρύδας, το σουσάμι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε το ρύζι σε μπολ. Τοποθετούμε τα ρεβίθια πάνω στο ρύζι. Διακοσμούμε με φρέσκο δυόσμο, σερβίρουμε με γιαούρτι και πιτούλες.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.