×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Χοιρινό κρασάτο με πρασοσέλινο | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος75’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία (400 γραμ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για το χοιρινό με πράσα και σέλινο,

στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ’ όλες τις πλευρές για 6-7′.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι σχεδόν το χοιρινό κρασάτο να είναι έτοιμο.

Τότε, προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!