×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Χοιρινό γλασαρισμένο με πουρέ παρμεζάνας και τρούφας από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος40’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 5 μερίδες:

3 κομμάτια (περίπου 1 κιλό) ψαρονέφρι

75 γρ. ελαιόλαδο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

10 σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε κομμάτια

10 βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε κομμάτια

1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι

375 γρ. κουμανταρία

αλάτι-πιπέρι


Για τον πουρέ:

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

20 γρ. βούτυρο

20 γρ. λάδι τρούφας

70 γρ. κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει, τριμμένο

αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

1. Μουλιάζουμε πρώτα τα αποξηραμένα φρούτα στην κουμανταρία μέσα σε ένα μπολ. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το ψαρονέφρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι για 2΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και την κουμανταρία. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάσει το μείγμα για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε.

2. Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν για περίπου 20΄. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί στον πουρέ και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τον πουρέ με το χοιρινό και τη σάλτσα.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!