Info
Για 5 μερίδες:
3 κομμάτια (περίπου 1 κιλό) ψαρονέφρι
75 γρ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
10 σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε κομμάτια
10 βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε κομμάτια
1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
375 γρ. κουμανταρία
αλάτι-πιπέρι
Για τον πουρέ:
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. λάδι τρούφας
70 γρ. κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει, τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
1. Μουλιάζουμε πρώτα τα αποξηραμένα φρούτα στην κουμανταρία μέσα σε ένα μπολ. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το ψαρονέφρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι για 2΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και την κουμανταρία. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάσει το μείγμα για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν για περίπου 20΄. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί στον πουρέ και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τον πουρέ με το χοιρινό και τη σάλτσα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.