Info
- 2 καρβελάκια της επιλογής σας 30-35 εκ.
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. μπέικον
- 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη χωρίς τα σπόρια
- 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 200 γρ. ζεστό νερό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 πιπεριά τσίλι
- Αλάτι
- Λίγο φρέσκο θυμάρι
- Ρόκα για το σερβίρισμα
1. Σε μια κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μοσχαρίσιο κιμά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.
2. Στον πάγκο κοπής ψιλοκόβουμε το μπέικον, την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
3. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και μίση πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί.
4. Προσθέτουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
5. Κόβουμε το πάνω μέρος από τα δύο καρβελάκια και αφαιρούμε την ψίχα τους δημιουργώντας έτσι μια "θήκη" για τον κιμά μας.
6. Τοποθετούμε τα καρβελάκια σε ένα ταψί και τα γεμίζουμε με την γέμιση που ετοιμάσαμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πάνω από τα καρβελάκια το θυμάρι και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
7. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 190°C μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να γίνει τραγανό το ψωμάκι μας.
8. Τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και σερβίρουμε με πιπεριά τσίλι, φρέσκο κρεμμύδι και ρόκα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.