Info
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
2 κλωναράκια σέλερι, κομμένα σε φέτες
150 ml λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο νερό
360 γρ. πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ντοματοπελτές
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
1 κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι
150 γρ. σουπιές καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια
5 μέτριες γαρίδες με το κέλυφός τους
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη δάφνη, το νερό, την πατάτα, τον ντοματοπελτέ, το θυμάρι, τη ζάχαρη, τον ζωμό, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
2. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τις σουπιές και τις γαρίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά.
3. Όταν περάσει ο χρόνος μαγειρέματος, αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε, πετάμε το κέλυφος και ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα την ψίχα τους. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
4. Περνάμε τη σούπα σε δόσεις από το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ. Ζεσταίνουμε και την σερβίρουμε ζεστή.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.