Info
250 γραµ. σπαγγέτι
250 γραµ. φυτικό κιμά (κατεψυγμένο)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γραµ. ντοματίνια μακρόστενα
250 γραµ. ντοματάκια κον κασέ
500 γραµ. νερό ζεστό
1 δαφνόφυλλο
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεσμένη αμυγδαλόψυχα
Αλάτι
Πιπέρι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι για 2-3′ να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του για 1’.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1’.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καρότο.
Προσθέτουμε τον φυτικό κιμά κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8’.
Αφήνουμε τα μπαχαρικά, κανέλα και δαφνόφυλλο να αρωματίσουν την μακαρονάδα για 2-3′ και τα αφαιρούμε.
Ανακατεύουμε τακτικά τα vegan μακαρονια με κιμα.
Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε την ζουμερή μακαρονάδα με κιμά σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.