Info
Για το λαχματζούν:
300 γραµ. ασπρομανίταρα φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σ.κ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. αλεσμένο αμύγδαλο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ψητή πιπεριά
2 κ.σ. χούμους
1 λεμονί
Αλάτι
Πιπέρι
3 τορτίγιες
Για το σερβίρισμα:
Λίγο μπούκοβο
Λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ. Προσοχή να μην λιώσουν!
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Αφού κάψει καλά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Δεν ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τα αφήνουμε να ψηθούν και να στεγνώσουν.
Αφήνουμε για 5’ τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3’ να μαραθεί το κρεμμύδι να γίνει διάφανο
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1’, τρίβοντας τον πελτέ στη βάση του τηγανιού.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφού στεγνώσει η γέμιση μανιταριών την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το vegan λαχματζουν
Απλώνουμε μια πίτα τορτίγια σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε λεπτή στρώση γέμιση μανιταριών.
Πασπαλίζουμε μαϊντανό και ψιλοκομμένη πιπεριά.
Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10’
Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τα λαχματζουν με χούμους και τέταρτα λεμονιού.
Γαρνίρουμε με πάπρικα και λίγο μαϊντανό.
Διπλώνουμε το λαχματζουν στη μέση και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.