×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Vegan Κέικ σοκολάτας με γλάσο από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος40’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ. κακάο σε σκόνη

1½ κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. μηλόξιδο

150 γρ γάλα βρώμης

120 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε canola ή ελαιόλαδο)

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

160 γρ. καστανή ζάχαρη (ή, αν θέλετε, βάλτε βιολογική ζάχαρη καρύδας)

Για το γλάσο σοκολάτας:

200 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

100 γρ. γάλα βρώμης

3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τo baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το μηλόξιδο, το γάλα βρώμης, το λιωμένο λάδι καρύδας ή λάδι της επιλογής μας, τη βανίλια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του κέικ.

4. Για το γλάσο: Ανακατεύουμε το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά περίπου μέχρι η σοκολάτα να πήξει σε ένα γλάσο που να απλώνεται εύκολα.

5. Τοποθετούμε το κέικ πάνω σε βάση κέικ ή σε πιατέλα. Απλώνουμε την κρεμώδη γέμιση πάνω από το κέικ με μία σπάτουλα ειδική για γλάσο.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!