Info
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ γεμάτη πελτέ
2 φλ. νερό
2 κολοκύθια
2 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
4 αυγά
1½ φλ. χλωρό τυρί (ή φέτα)
Κόψτε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε κομμάτια 3-4 εκατοστών.
Για το τυραύγουλο (αυγά με τυρί, κολοκυθάκια και πατάτες στην κατσαρόλα), βάζουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε το νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση. Τότε, προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες. Βάζουμε το καπάκι κι αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος.
Όταν μαλακώσουν καλά οι πατάτες είναι ώρα για να φτιάξουμε τη σάλτσα τυραύγουλο. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί κι όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (πάντα σε χαμηλή φωτιά) για 3-4΄ να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί το αυγό.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.