×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τραγανιστό λαβράκι με σαλάτα αγγουριού από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος15’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για την αγγουροσαλάτα:

3 μέτρια αγγούρια κομμένα στον τρίφτη

1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο καυτό πιπέρι

15 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι


Για το ντρέσινγκ:

50 γρ. ξίδι ρυζιού

30 γρ. μέλι

10 γρ. σησαμέλαιο

¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

¼ κ.γ. αλάτι


Για το λαβράκι: 

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 αβγό

130 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

40 γρ. σιμιγδάλι

2 φιλέτα λαβράκι χωρίς κόκκαλα και δέρμα

2 κ.γ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση συνταγής

Για την αγγουροσαλάτα:

1. Προσθέτουμε το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σουσάμι σε ένα μπολ.

2. Σε ένα άλλο βαζάκι αναμειγνύουμε το ξίδι ρυζιού, το μέλι, το σησαμέλαιο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το θαλασσινό αλάτι.

3. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στο μπολ με το αγγούρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως ή σκεπάζουμε και αφήνουμε να καθίσει στο ψυγείο για μία ή δύο ώρες για να ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις.

Για το λαβράκι:

1. Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αβγό. Συνδυάζουμε τη φρυγανιά και το σιμιγδάλι σε ένα άλλο ρηχό πιάτο.

2. Δουλεύοντας με 1 φιλέτο τη φορά, βουτάμε πρώτα τα φιλέτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος βουτάμε στο μείγμα φρυγανιάς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο φιλέτο, στο μείγμα αλευριού, στο αβγό και στο μείγμα φρυγανιάς.

3. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόχαρτο. Ραντίζουμε τα φιλέτα με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Σερβίρουμε τα φιλέτα μας με την αγγουροσαλάτα.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!