Info
Για την αγγουροσαλάτα:
3 μέτρια αγγούρια κομμένα στον τρίφτη
1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο καυτό πιπέρι
15 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
Για το ντρέσινγκ:
50 γρ. ξίδι ρυζιού
30 γρ. μέλι
10 γρ. σησαμέλαιο
¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 αβγό
130 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
40 γρ. σιμιγδάλι
2 φιλέτα λαβράκι χωρίς κόκκαλα και δέρμα
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Για την αγγουροσαλάτα:
1. Προσθέτουμε το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σουσάμι σε ένα μπολ.
2. Σε ένα άλλο βαζάκι αναμειγνύουμε το ξίδι ρυζιού, το μέλι, το σησαμέλαιο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το θαλασσινό αλάτι.
3. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στο μπολ με το αγγούρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως ή σκεπάζουμε και αφήνουμε να καθίσει στο ψυγείο για μία ή δύο ώρες για να ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις.
Για το λαβράκι:
1. Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αβγό. Συνδυάζουμε τη φρυγανιά και το σιμιγδάλι σε ένα άλλο ρηχό πιάτο.
2. Δουλεύοντας με 1 φιλέτο τη φορά, βουτάμε πρώτα τα φιλέτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος βουτάμε στο μείγμα φρυγανιάς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο φιλέτο, στο μείγμα αλευριού, στο αβγό και στο μείγμα φρυγανιάς.
3. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόχαρτο. Ραντίζουμε τα φιλέτα με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Σερβίρουμε τα φιλέτα μας με την αγγουροσαλάτα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.