Info
450 γρ. κατεψυγμένες πατάτες, που έχουν ξεπαγώσει
1 κ.σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για επικάλυψη
200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 μεγάλη πρέζα αλάτι
¼ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
Για τη Σάλτσα:
¼ φλιτζάνι χαρουπόμελο
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με ελαιόλαδο.
2. Στο πολυμίξερ ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το κεφαλοτύρι, το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο.
3. Χτυπάμε μέχρι οι πατάτες να τεμαχιστούν και να ενωθούν τα υλικά μας.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
5. Βγάζουμε 1 κ.σ. πατάτες από το μπολ και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μπάλα, στη συνέχεια σχηματίζουμε σε έναν κύλινδρο και τοποθετούμε στο προετοιμασμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Μην αγχώνεστε για το σχήμα, δεν είναι τέλειο. Τέλος, βουρτσίζουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά.
6. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χαρουπόμελο. Σερβίρουμε με το χαρουπόμελο δίπλα για βούτηγμα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.