×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Τραγανές πατάτες με σάλτσα μπέικον από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος45’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

800 γρ. μέτριου μεγέθους πατάτες

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

αλάτι και πιπέρι


Για τη σάλτσα μπέικον:

150 γρ. (1 συσκευασία) φέτες μπέικον, κομμένο σε κομματάκια

20 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι λευκό

2 κ.γ. μέλι


Για το σερβίρισμα: 

γιαούρτι 


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε το νερό να κοχλάσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. 

2. Παράλληλα, φτιάχνουμε τη σάλτσα μπέικον. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να είναι τραγανό. Αφήνουμε το τηγάνι να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

3. Όταν οι πατάτες μας κρυώσουν λίγο, χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος ενός μεγάλου φλιτζανιού, σπάζουμε την κάθε πατάτα ελαφρά. Περιχύνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε τις πατάτες για 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.

4. Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε τις πατάτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με τη ζεστή σάλτσα μπέικον. Τις σερβίρουμε με γιαούρτι και νιφάδες αλατιού.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!