Info
Για τη γέμιση:
250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
120 γρ. ζάχαρη
350 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
Για το σιρόπι καφέ:
300 γρ. καφέ εσπρέσσο
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
20 γρ. κονιάκ
Κακάο για πασπάλισμα
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1)Ξεκινάμε λιώνοντας τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
2)Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα του κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε ξανά.
3)Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο μπολάκια. Στο ένα από αυτά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
4)Για το σιρόπι: σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το υπόλοιπο κονιάκ και τον καφέ εσπρέσσο.
5)Κόβουμε τα σαβαγιάρ σε κομμάτια και τα βουτάμε στο σιρόπι. Έπειτα, βάζουμε την σοκολατένια κρέμα σε ένα κορνέ.
6)Στήνουμε το γλυκό μας βάζοντας σαβαγιάρ, κρέμα σοκολάτας, ξανά σαβαγιάρ, λευκή κρέμα και στο τέλος πασπαλίζουμε με κακάο.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.