Info
Για τη σάλτσα:
60 γρ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. σάλτσα τεριγιάκι
1 κ.γ. μπούκοβο
Για το ρύζι:
3 αβγά, χτυπημένα
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια μανιτάρια, χοντροκομμένα
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
400 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
150 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
1 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
φρέσκα πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα τεριγιάκι και το μπούκοβο χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να αρχίσουμε να έχουμε μια ομελέτα με αβγά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
3. Επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το τζίντζερ, μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στο πιάτο με τα αβγά.
4. Επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα, μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και μαγειρεύουμε άλλα 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αβγά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι και το κόλιανδρο.
5. Μοιράζουμε το φαγητό σε μπολ και τελειώνουμε το πιάτο μας με τα κομμένα πράσινα κρεμμύδια.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.