Info
1 κοτόπουλο γύρω στο κιλό.
2 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι και πιπέρι
Θυμάρι / ρίγανη
30 γρ. λευκό κρασί
150
γρ. πατάτες
100 γρ. πιπεριές
150 γρ. καρότα
100 γρ. κρεμμυδάκια
1 κεφάλι σκόρδο
30 γρ. ελαιόλαδο
Θυμάρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μπολάκι. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο καλά με μία πετσέτα. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με μερικές σκελίδες σκόρδο. Το περνάμε με αλάτι και πιπέρι εσωτερικά και εξωτερικά.
Περνάμε το κοτόπουλο με το βούτυρο και το λάδι. Το μεταφέρουμε στο ειδικό σκεύος με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο. Γεμίζουμε την ειδική θήκη με το κρασί και τα μυρωδικά και μία σκελίδα σκόρδο. Βάζουμε το κοτόπουλο για ψήσιμο. Σε 30 λεπτά θα το περάσουμε ξανά με λίγο βούτυρο.
Μέχρι τότε ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Θα ψήσουμε τα λαχανικά σε ένα δεύτερο σκεύος. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές. Καθαρίζουμε τα καρότα. Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις χαράζουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, βούτυρο και φρέσκο θυμάρι.
Όταν έχει περάσει μισή ώρα από τότε που βάλαμε το κοτόπουλο για ψήσιμο, βάζουμε τα λαχανικά για ψήσιμο. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το περνάμε μία φορά με το μίγμα του βουτύρου. Γεμίζουμε ξανά την ειδική θήκη dripping με θυμάρι και βούτυρο. Ψήνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά για 45 ακόμη περίπου λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο και τα λαχανικά είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε το κοτόπουλο χωρίς καπάκι για δέκα περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με τα λαχανικά στο πλάι.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.