Info
100 γρ. φύλλα kale, χοντροκομμένα (περίπου 2 φλιτζάνια)
20 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
70 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
Αλάτι και πιπέρι
350 γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης
3 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
110 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
1 μπάλα φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το kale, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, θυμάρι, ξύσμα φλούδας και χυμό λεμονιού, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό ψησίματος των ζυμαρικών.
2. Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε.
3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα καρύδια. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει το βούτυρο και να ψηθούν τα καρύδια.
4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα καρύδια. Προσθέτουμε το πέστο kale και ανακατεύουμε.
5. Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε μπολ και σπάμε τη φρέσκια μοτσαρέλα πάνω στα πιάτα. Τελειώνουμε από επάνω με φρέσκα βότανα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.