Info
Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
45 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. τσίλι
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. λιωμένο σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
½ κ.γ. μπούκοβο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια
Για τη βινεγκρέτ:
50 γρ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
2 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού
2 κ.σ. μέλι
Για τη σάλτσα φέτας:
170 γρ. φέτα
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
χυμός από 1 λεμόνι
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα, φρέσκα, τρυφερά βότανα όπως βασιλικός, άνηθος ή μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 45 γρ. ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το τσίλι, την κανέλα, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κόλιανδρο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα. Μαρινάρουμε για 15 λεπτά ή και από την προηγουμένη νύχτα στο ψυγείο, αν έχουμε τον χρόνο.
2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα 50 γρ. ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι κόκκινου κρασιού, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
3. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα φέτας: Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.
4. Παράλληλα, ψήνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα σουβλάκια κοτόπουλο μέχρι να μαγειρευτούν, γυρίζοντάς τα περιστασιακά σε όλο το μαγείρεμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά συνολικά.
5. Σερβίρουμε αν θέλουμε το κοτόπουλο σε ξυλάκια-καλαμάκια ειδικά για σουβλάκια, με τη βινεγκρέτ και τη σάλτσα φέτας δίπλα. Διακοσμούμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με πιτάκια.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.