Info
400 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
40 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
¼ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
¼ ποτήρι άνηθο, ψιλοκομμένο
40 γρ. ούζο
½ κ.σ. πελτές ντομάτας
150 γρ. νερό
500 γρ. φύλλα σπανάκι
Για το σερβίρισμα:
Ξύσμα φλούδας από ½ λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
Άνηθο, ψιλοκομμένο
1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις σουπιές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τον άνηθο, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύουμε.
4. Καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά.
5. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, και έξτρα άνηθο. Σερβίρουμε με ρύζι, φέτες από λεμόνι και έξτρα ελαιόλαδο, αν θέλουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.