Info
Για να ψήσουμε την κολοκύθα:
900 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Για τη σούπα:
10 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
700 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
Αλάτι - πιπέρι
100 γρ. γάλα καρύδας
Για το στήσιμο:
½ καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
½ καυτή πράσινη πιπέρι χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
Κολοκυθόσποροι
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
2. Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε την κολοκύθα για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
3. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ψητή κολοκύθα και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε νερό, τον ζωμό, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
4. Περνάμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ. Σερβίρουμε ζεστή με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τους σπόρους κολοκύθας.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.