×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Σούπα ψητής κολοκύθας με σπόρους από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για να ψήσουμε την κολοκύθα:

900 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια

30 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Για τη σούπα:

10 γρ. ελαιόλαδο 

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο

700 γρ. νερό

1 κύβος ζωμού λαχανικών

Αλάτι - πιπέρι

100 γρ. γάλα καρύδας

Για το στήσιμο:

½ καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη

½ καυτή πράσινη πιπέρι χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη

Κολοκυθόσποροι


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2. Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε την κολοκύθα για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

3. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ψητή κολοκύθα και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε νερό, τον ζωμό, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

4. Περνάμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ. Σερβίρουμε ζεστή με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τους σπόρους κολοκύθας.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!