×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Σούπα με γλυκοπατάτες και καρύδα από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος25’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 4 μερίδες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

¼ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

3 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

1 λίτρο νερό

1 κ.σ. mild σκόνη κάρι

1 κύβος ζωμού λαχανικών

Αλάτι-πιπέρι

½ συσκευασία κονσέρβας (200 γρ.) γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα:

Φρέσκο θυμάρι

Στραγγιστό γιαούρτι

Φρυγανισμένο ψωμί


Εκτέλεση συνταγής

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και τις γλυκοπατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το κάρι και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό σε υψηλή φωτιά, και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.

3. Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας, μαγειρεύουμε 5 λεπτά. Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι, θυμάρι και λίγο μπούκοβο. Σερβίρουμε με τις φρυγανιές.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!