Info
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
270 γρ. ψιλοκομμένα λουκάνικα Frankfurter
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
2 τρυφερά κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
600 γρ. (3 μέτριες) πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1.4 λίτρο νερό
1 κύβος ζωμού
80 γρ. πέστο βασιλικού, σπιτικό ή αγορασμένο από το εμπόριο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 ποτήρι φύλλα kale
180 γρ γάλα
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε, περίπου 5 με 8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το πέστο, τον χυμό λεμονιού, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάζει έντονα για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
2. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το kale, το γάλα και την παρμεζάνα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το λίγο το kale, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
3. Σερβίρουμε τη σούπα με επιπλέον παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι, αν θέλουμε
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.