Info
20 γρ. ελαιόλαδο
450 γρ. στήθος γαλοπούλας χωρίς δέρμα και κόκκαλα
280 γρ. άγριο ρύζι
3 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1½ λίτρο νερό
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου, χωρίς αλάτι
2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
2 κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο
½ κ.γ. μπούκοβο
60 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
240 γρ. γάλα
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για τα μανιτάρια:
50 γρ. ελαιόλαδο
900 γρ. ανάμικτα μανιτάρια, χοντροκομμένα
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
Ξύσμα φλούδας από ½ λεμόνι
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά, περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, τη γαλοπούλα, το ρύζι, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, καλύπτουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 35-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
2. Κόβουμε το γαλόπουλο σε κομματάκια. Προσθέτουμε το γάλα, την παρμεζάνα και το σπανάκι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό.
3. Παράλληλα φτιάχνουμε τα μανιτάρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το λάδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ανακατεύοντας στα μισά του μαγειρέματος, μέχρι να γίνουν τραγανά τα μανιτάρια.
4. Τέλος, ανακατεύουμε τα μανιτάρια στη σούπα και μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και σερβίρουμε με παρμεζάνα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.