×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Σολομός με πικάντικες φακές και φασολάκια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος30’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για το σολωμό και τις φακές:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 καρότα

1 κρεμμύδι

1 κλωνάρι σέλερι

1 σκ. σκόρδο

1 καυτερή πιπέρια

1 κ.γλ. κόλιανδρο

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.γλ. πάστα κάρυ

Αλάτι - πιπέρι

2 ½ φλ. φακές

250 γραμ. φρέσκα φασολάκια

1 φλ. αποφλοιωμένα ντοματίνια

Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 φιλέτα φρέσκο σολωμό


Για τη σάλτσα:

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. μουστάρδα

1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα )

Λίγες σταγόνες κόκκινο ξύδι

Λίγο αλάτι


Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε τακτικά να μαλακώσουν για 3′-4′.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο και την πάστα κάρυ και ψήνουμε για 1′-2′ να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν.

Προσθέτουμε τότε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 5′-7′.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10′.

Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο σολομός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια. Περίπου για 6′-7 ´ συνολικά.

Για την βινεγκρέτ:

Χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.

Για το σερβίρισμα: 

Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε λίγες φλούδες – κομματάκια σολομού, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*

” Έχετε μάθει να συνδυάζετε το σολομό σας με πατάτα, ρύζι ή κινόα; Λοιπόν αυτός ο συνδυασμός, με φακές και φασολάκια, απογειώνει το πιάτο όχι μόνο γευστικά αλλά και θρεπτικά. Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας από το σολομό και τις φακές, ω-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, σίδηρο κι αλλά πολύτιμα βιοδραστικά συστατικά, κυρίως από τα μπαχαρικά, αλλά και φυτικές ίνες και προβιοτικά, συνθέτουν την υψηλή θρεπτική αξία του συγκεκριμένου πιάτου. Μην το χάσετε, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα.”

*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!