Info
2 μεγάλα αυγά
140γρ Ηλιέλαιο
230γρ. Ξινόγαλα
400 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
300γρ. Αλεύρι (φουσκώνει μόνο του)
70γρ. Κακάο
200γρ. Βραστό νερό
125 γρ. Λευκή κουβερτούρα
50γρ. Κρέμα γάλακτος
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα και ανακατεύουμε. Κατόπιν κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και τα ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τελευταίο, ρίχνουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε.. Λαδώνουμε- αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου. Το κέικ το ψήνουμε στην τελευταία σχάρα κάτω. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα ξεφορμάρουμε...
Για το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γλάσο σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο πηχτό θα γίνει. Όταν είναι έτοιμο το απλώνουμε πάνω στο κέικ μας.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.