Info
Για τη γέμιση:
50 γρ. χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης), ψιλοκομμένα
50 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
Για τα φοινίκια:
250 γρ. φοινίκια (χουρμάδες), χωρίς κουκούτσια
150 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. χαλεπιανά, τριμμένα
1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
Για τη γέμιση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα χαλεπιανά, τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Για τα φοινίκια:
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά τα φοινίκια και τα γεμίζουμε με λίγη από τη γέμιση, σφίγγουμε ελαφρά με το χέρι μας για να πάει η γέμιση παντού και να γίνουν ένα σώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης για να ομοιογενοποιηθούν.
3. Βουτάμε ένα-ένα τα γεμιστά φοινίκια στη σοκολάτα μας, προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως με τη σοκολάτα και να μη μας ανοίξουν.
4. Στραγγίζουμε από την περιττή σοκολάτα και τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
5. Πριν κρυώσουν τα σοκολατάκια μας, πασπαλίζουμε με το αλεσμένο χαλεπιανό, τις νιφάδες αλατιού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.