×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Σοφαγάδα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

2 μελιτζάνες

2 κολοκυθάκια

250 γραμ. μπάμιες

2 κρεμμύδια

2 πατάτες

3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Αν χρησιμοποιήσουμε μπάμιες, αφού τις καθαρίσουμε (το καπελάκι τους γύρω γύρω), τις βάζουμε απλωτά σε ταψί, τις ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε στον καυτό ήλιο για 1 ώρα να ξεσαλιώσουν. Έπειτα τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα βάζουμε σε γάστρα για το τουρλού στο φούρνο.

Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Σπάμε τα σκόρδα με τη λάμα του μαχαιριού (τα λιώνουμε) και τα ρίχνουμε κι αυτά στη γάστρα.

Προσθέτουμε τις μπάμιες, (προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και φασολάκια) καθώς και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε νερό, να καλυφθεί η βάση του ταψιού, περίπου 1 κούπα.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου μιάμιση ώρα.

Την πρώτη ώρα ψήνουμε το τουρλού στη γάστρα σκεπασμένο με καπάκι και μετά ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει και να ψηθεί σωστά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού.

Το τουρλού πρέπει να μείνει με το λάδι του.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!