Info
250 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. ξίδι
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι
ξύσμα από ½ λεμόνι
20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
αλάτι και μαύρο πιπέρι
20 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
30 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
50 γρ. πικάντικο σαλάμι, κομμένο σε λεπτές φέτες
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σχισμένη σε κομμάτια
10 γρ. φύλλα baby ρόκας
1. Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών, ρίχνουμε αλατισμένο νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, μια πρέζα από θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, τα ζεστά ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, το σαλάμι, τη μοτσαρέλα, τα φύλλα ρόκας και ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο, η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή να κρυώσει και να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 2-3 ημέρες.
4. Για να σερβίρουμε, προσθέτουμε ακόμα λίγα φύλλα ρόκας και φύλλα βασιλικού.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.