Info
Για 3 μερίδες:
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. νερό
250 γρ. φρέσκα καθαρισμένα μύδια
200 γρ. ρύζι για ριζότο
500 γρ. ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε ένα κύβο ζωμού λαχανικών
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
1. Ξεπλένουμε τα μύδια κάτω από μπόλικο τρεχούμενο νερό και τα τρίβουμε για να φύγουν τα χνούδια τους (σαν «γένια»). Πετάμε όσα είναι ανοιχτά ή δεν κλείνουν αμέσως όταν τα χτυπήσουμε ελαφρά.
2. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια χαμηλή και μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρουμε το μισό σκόρδο και το μισό κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρασί και το νερό. Όταν κοχλάσουν, ρίχνουμε μέσα τα μύδια. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να αχνίσουν και να ανοίξουν, για 4 περίπου λεπτά, κουνώντας μια-δυο φορές την κλειστή κατσαρόλα για να έρθουν τα πάνω κάτω.
3. Τα σουρώνουμε και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Κρατάμε τον ζωμό τους. Βάζουμε τα στραγγισμένα μύδια πίσω στην κατσαρόλα και την κλείνουμε με το καπάκι της για να διατηρηθούν ζεστά.
4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο και κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά ώστε να ζεσταθεί, για 2 λεπτά περίπου.
5. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό των μυδιών και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να απορροφήσει. Ύστερα, συνεχίζουμε το ψήσιμο, προσθέτοντας λίγο-λίγο τον ζεστό ζωμό και περιμένοντας να απορροφήσει πριν προσθέσουμε το άλλο, ανακατεύοντας συχνά. Σε 20 περίπου λεπτά, το ρύζι θα μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε τα μύδια πάνω από το ριζότο και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.