×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ριζότο με καλαμάρι από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

50 γρ. ελαιόλαδο

1 βολβός μάραθου, κομμένος σε φέτες

½ κ.γ. σκόρδο

½ κ.γ. σπόροι μάραθου

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

200 γρ. ρύζι για ριζότο

150 γρ λευκό κρασί

1.2 λίτρο νερό + 1 κ.γ. ζωμός λαχανικών

150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

400 γρ. baby καλαμαράκια, καθαρισμένα

75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

20 γρ. βούτυρο

Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση συνταγής

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μάραθο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μάραθο και να αρχίσει να καραμελώνει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι όλοι οι κόκκοι ρυζιού να καλυφθούν με λάδι. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.

2. Σε ένα βάζο ρίχνουμε το ζεματιστό νερό και διαλύουμε μέσα τον ζωμό. Προσθέτουμε μια κουτάλα από τον ζεστό ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτοντας μόνο περισσότερο μόλις απορροφήσει η προηγούμενη δόση. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια δοκιμάζουμε το ρύζι. Θα πρέπει να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα καλαμάρια και μαγειρεύουμε απαλά μέχρι να ψηθεί το καλαμάρι, 4-5 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό ώστε το ριζότο να παραμείνει κρεμώδες.

3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4. Αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για ένα λεπτό και σερβίρουμε με τον μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!