Info
Για 4 μερίδες:
Για το κοτόπουλο:
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, το κάθε φιλέτο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
20 γρ. ελαιόλαδο
Για το πλιγούρι:
30 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. σκόρδο, τριμμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
200 γρ. πλιγούρι ειδικό για πιλάφι
500 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
Χυμός από 1 λεμόνι
60 γρ. ανάμικτες μαύρες και πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
6 χουρμάδες χοντροκομμένοι, χωρίς κουκούτσια
Για τη διακόσμηση:
½ φλιτζάνι σπόροι ροδιού
Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή δυόσμου
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε το κοτόπουλο με το λάδι και το μείγμα μπαχαρικών.
3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε το κοτόπουλο εξωτερικά για να ροδίσει και στις δύο πλευρές περίπου 3-5 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα 30 γρ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τηγανίζουμε για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο κοτόπουλου και τον χυμό λεμονιού. Αρχικά, βράζουμε σε δυνατή φωτιά όμως στη συνέχεια χαμηλώνουμε. Αμέσως βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε μέσα τις ελιές και τους χουρμάδες. Σκεπάζουμε προσεκτικά το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
5. Αφαιρούμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ρόδι, φύλλα κόλιανδρου και φύλλα φρέσκου δυόσμου.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.