Info
700-800 γρ. τσιπούρα, καθαρισμένη
1 extra φιλέτο τσιπούρας
120 γρ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μουστάρδα απαλή
Χυμό από ένα λεμόνι
Χυμό από λάιμ
Χυμό από πορτοκάλι
1/3 ματσάκι άνηθο
Φύλλα μαϊντανού
400 γρ. αλμυρίκια, καθαρισμένα
Αλάτι και πιπέρι
8 γαρίδες φρέσκιες
60 γρ. βούτυρο
1 πιπεριά τσίλι
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1. Για να ψήσουμε την τσιπούρα στην ψησταριά απλώνουμε στην επιφάνειά της λάδι και αλάτι. Ψήνουμε το ψάρι μέχρι να γίνει η πέτσα του τραγανή για 15-20 λεπτά.
2. Για το λαδολέμονο που θα συνοδέψει την τσιπούρα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
3. Παράλληλα, βάζουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες για να μαριναριστούν.
4. Για το αρωματικό βούτυρο που θα συνοδέψει τις γαρίδες: Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε μισή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, θυμάρι, μαϊντανό, πιπέρι και ψιλοκομμένο σκόρδο.
5. Με ένα δεύτερο φιλέτο τσιπούρας χωρίς δέρμα και αγκάθια ετοιμάζουμε το σεβίτσε. Κόβουμε το ψάρι σε κυβάκια μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε χυμό από λάιμ, λεμόνι και πορτοκάλι. Για περισσότερη μυρωδιά τρίβουμε και ξύσμα από τα εσπεριδοειδή. Στο μπολ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την υπόλοιπη πιπεριά τσίλι, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
6. Για την σαλάτα με τα αλμυρίκια: Βράζουμε τα χόρτα και μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με λίγο από το λαδολέμονο που ετοιμάσαμε για την τσιπούρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο.
7. Τέλος, ψήνουμε τις γαρίδες στην ψησταριά για 3-4 λεπτά και τις σερβίρουμε με μαϊντανό και το αρωματικό βούτυρο.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.