Info
500 γρ. ζυμαρικά Fusilli ολικής άλεσης
3 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι και πιπέρι
70 γρ. πέστο βασιλικού, σπιτικό ή αγορασμένο
2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανακιού
250 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Φρέσκος βασιλικός, για το σερβίρισμα
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει έντονα, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Σε ένα τηγάνι, ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα βότανα, το μπούκοβο και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες.
4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αμέσως προσθέτουμε το πέστο και το σπανάκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλους τους χυμούς από τις ντομάτες και ανακατεύουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί η πυρέξ 27 Χ17 Χ7 εκ. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τυρί. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.