Info
250 γραµ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
350 γραµ. γιαούρτι
1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό
Για να φτιάξετε ξυλάκι frozen yogurt χρειάζεστε θήκες ατομικού παγωτού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μικρά ποτήρια μιας χρήσεως με ξυλάκια για παγωτό.
Τα φρούτα που μπορείτε να προσθέσετε είναι μύρτιλα ή αλλιώς blueberry για μωβ χρώμα, φράουλες για ροζ χρώμα, βατόμουρα για κόκκινο χρώμα, μάνγκο για κίτρινο χρώμα.
Γενικά, μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα θέλετε καθώς και κομμάτια φρούτων.
Τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι κατεψυγμένα για να παγώσουν γρήγορα τα παγωτά στις φόρμες τους.
Για πιο έντονο χρώμα στο φρουτένιο παγωτό και πιο έντονη γεύση φρούτου μπορείτε να βράσετε για λίγο τα φρούτα ώστε να συμπυκνωθεί η γεύση τους και η υφή τους να γίνει σαν αραιή μαρμελάδα.
Όμως αν βιάζεστε μπορείτε να βάλετε φρέσκα φρούτα στο frozen yogurt.
Για να γίνει πιο έντονη η γεύση του φρούτου στα ξυλάκια frozen yogurt πρέπει να ζεστάνουμε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι και η γεύση των φρούτων θα είναι πιο έντονη αλλά και το χρώμα του παγωτού θα είναι πιο δυνατό και έντονο.
Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε τα φρούτα χωρίς να τα ζεστάνετε, απλά να τα αλέσετε στο μπλέντερ αλλά και το χρώμα και η γεύση του φρούτου δεν θα είναι έντονα.
Για τα παγωτά ξυλάκια frozen yogurt:
Βάζουμε τα blueberry σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα πιέζουμε με μια κουτάλα ή ένα πιρούνι ώστε να σπάσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
Κρατάμε μερικά φρούτα χωρίς να λιώσουν τελείως απλά τα σπάμε.
Ρίχνουμε και το μέλι.
Όλη η διαδικασία κρατάει ελάχιστα λεπτά, 6-7’ μόνο.
Μόλις πάρουν έντονο χρώμα γίνονται βαθύ μωβ τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε 1-2 κσ νερό η γάλα ώστε να αραιώσει τελείως το γιαούρτι και να γίνει πιο ρευστό. Πρέπει να πέφτει από το κουτάλι και να μην είναι σφιχτό
Προσθέτουμε τα κρύα πλέον μύρτιλα στο αραιό γιαούρτι και απαλά ανακατεύουμε.
Αν θέλετε να γίνουν δίχρωμα τα παγωτά ξυλάκι μην ανακατέψετε πολύ ώρα. Ίσα να σχηματιστούν νερά μωβ μέσα στο άσπρο γιαούρτι και είναι αρκετό.
Αν ανακατέψετε αρκετή ώρα θα γίνουν ολόγυρα μωβ όλα τα παγωτά.
Σε αυτή την φάση δοκιμάστε το frozen yogurt για να δείτε αν σας καλύπτει η γλύκα του η θέλετε περισσότερο γλυκό το παγωτό σας.
Βάζουμε το frozen yogurt σε θήκες παγωτού και βάζουμε τα ξυλάκια.
Τοποθετούμε τα παγωτά ξυλάκι στην κατάψυξη και αφήνουμε για 3-4 ώρες ώρες να παγώσουν τελείως.
Για να ξεφορμάρουμε τα blueberry frozen yogurt από τις θήκες απλά βουτάμε για λίγο τις θήκες σε ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσουν.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.