Info
Για μία μεγάλη πίτσα αρκετή για 4 άτομα:
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για πίτσες
½ κ.γ. αλάτι
7 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά
10 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. ζάχαρη
170 ml χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 μικρή ντομάτα, κομμένη στα 4 κομμάτια
2 κ.σ. ντοματοπελτές
1 κ.γ. ρίγανη
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για τα toppings:
7-8 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια
1 συσκευασία (200 γρ.) τριμμένη μοτσαρέλλα
λίγα φρέσκα φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
1. Βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας.
2. Δουλεύουμε τη ζύμη, ζυμώνοντας καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά η ζύμη μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας.
3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 2 ώρες.
4. Όταν περάσει ο χρόνος και η ζύμη μας έχει φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε την πίτσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
5. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
6. Απλώνουμε τη σάλτσα στη βάση της πίτσας. Τοποθετούμε επάνω τις κομμένες λιαστές ντομάτες και πασπαλίζουμε την πίτσα με το τριμμένο τυρί. Αφήνουμε για 20 λεπτά για να φουσκώσει ξανά η ζύμη της πίτσας.
7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 °C και ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά. Όταν η πίτσα ψηθεί, την τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής, πασπαλίζουμε με τα φύλλα σπανάκι και κόβουμε σε κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.