Info
8-10 γαρίδες μέτριες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 πιπεριά τσίλι
1 φρέσκο σκόρδο
50 γρ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. sweet chilli
1-2 κ.σ. σόγια sauce
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Σουσάμι
Ξύσμα και χυμός από ½ λάιμ
20-30 γρ. ζεστό νερό
1. Σε ένα τηγάνι, πάνω στη φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στεγνώνουμε τις καθαρισμένες και πλυμένες γαρίδες σε αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, βάζουμε αλάτι και τις μαγειρεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
2. Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μια τσίλι πιπεριά και μισό φρέσκο σκόρδο. Προσθέτουμε τη sweet chili, τη σόγια sauce, 20 ml νερό και βράζουμε για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι τις μαγειρεμένες γαρίδες και μαγειρεύουμε για ένα ακόμη λεπτό. Μόλις είναι έτοιμες, βάζουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, σουσάμι, ξύσμα και σταγόνες λάιμ. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε στη σάλτσα λίγο νέρο.
4. Σερβίρουμε με σουσάμι και φέτες λάιμ.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.