×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Πικάντικα μακαρόνια ταλιατέλες με κιμά από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος10’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

350 γρ. χοιρινός κιμάς

1 κ.σ. πάστα ντομάτας

25 ml ελαιόλαδο

1 καρότο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο

100 ml λευκό κρασί

100 γρ. πικάντικο λουκάνικο, κομμένο σε κομματάκια

200 ml νερό, στο οποίο διαλύουμε 1 ζωμό κότας

1 φύλλο δάφνης

100 ml γάλα

500 γρ. ταλιατέλες

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

1. Ζεσταίνουμε ένα wok (γουόκ) σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά μας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει το ωμό του χρώμα. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να φτάσει ο κιμάς σε ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα.

2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας. Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10΄. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

3. Προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά, ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο, το νερό με τον ζωμό, το φύλλο δάφνης και το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20’ για να τραβήξουν τα υλικά μας τις μυρωδιές.

4. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Τα αφαιρούμε από το νερό με λαβίδες και προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!