Info
Για 8 μερίδες:
650 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. νερό ανθέων πορτοκαλιάς
6 σπόροι κάρδαμου
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.σ. μέλι
200 γρ. ρύζι μικρόκοκκο
1 κ.γ. ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
50 γρ. μαργαρίνη
Για να σερβίρουμε:
30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
μέλι
ροδοπέταλα για διακόσμηση
1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ανθόνερο, το κάρδαμο, τη βανίλια και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά, χωρίς να αφήσουμε το μείγμα να κοχλάσει .
2. Προσθέτουμε το ρύζι, το ξύσμα φλούδας λεμονιού και το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού.
3. Όταν βάλουμε το ρύζι, πρέπει να ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς για 20 λεπτά για να γίνει η κρέμα μας πηχτή. Αν στεγνώσει πολύ το μείγμα, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα.
4. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σερβίρεται είτε σε μεγάλη πιατέλα είτε σε μπολάκια, σε μερίδες. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και επιπλέον μέλι.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.