Info
25 γρ. ελαιόλαδο
½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. μπούκοβο
30 γρ. ούζο
75 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού
αλάτι και πιπέρι
120 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. πέννες ολικής αλέσεως
10 γρ. αλατισμένο βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
Τριμμένη παρμεζάνα
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
1. Σε ένα τηγάνι wok ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το pesto, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε ½ φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε το ούζο και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Κρατάμε το wok ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
2. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα για ζυμαρικά με αλατισμένο νερό που κοχλάζει έντονα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
4. Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε μπολ και τρίβουμε επάνω όση παρμεζάνα μας αρέσει. Τελειώνουμε το πιάτο μας με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.