Info
Για τα κολοκυθάκια:
4 μικρά κολοκυθάκια τρυφερά με τα λουλούδια τους
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα κρασιού:
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. λευκό κρασί
100 γραμ καπνιστή πανσέτα (αλλαντικό)
Λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι κατά βούληση
250 γραµ. πένες ή άλλο ζυμαρικό
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
Τα βάζουμε πάνω σε πετσέτα να μαζέψει την υγρασία τους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Για τη σάλτσα
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σπάμε τη σκελίδα σκόρδου.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4’.
Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καπνιστή πανσέτα και σοτάρουμε για 2’.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις πένες όπως στάζουν και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα κρασιού.
Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα τη μακαρονάδα με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.