Info
Για 8 μερίδες:
1 αρνί μπούτι γύρω στα 3 κιλά (πείτε στον κρεοπώλη σας να σπάσει το κόκκαλο για να λυγίζει ώστε να χωρέσει άνετα στο ταψί)
100 γρ. μουστάρδα
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κύβος ζωμού βοδινού χωρίς αλάτι, θρυμματισμένος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
10 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C.
2. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με μπόλικο αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μπούτι στο ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί ½ ποτήρι νερό.
3. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τον θρυμματισμένο ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε το μπούτι με το μείγμα και τοποθετούμε πάνω στο αρνί τα φύλλα δάφνης και τις ροδέλες κρεμμυδιού.
4. Σκεπάζουμε το μπούτι με λαδόχαρτο και σφραγίζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε καλυμμένο για 5 ώρες.
5. Τα τελευταία 30 λεπτά ψησίματος ξεσκεπάζουμε το μπούτι και το ψήνουμε ακάλυπτο για να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο και το αφήνουμε καλυμμένο για 15 λεπτά προτού κόψουμε το αρνί σε μερίδες για να σερβίρουμε. Το κρέας θα είναι πολύ μαλακό.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.