Info
2 κρόκοι
20 γρ. γάλα 3,5%
10 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
3 ασπράδια
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. ξύδι λευκό
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
60 γρ. φουντούκια
Φράουλες ή σμέουρα
1. Ξεκινάμε με τη μαρέγκα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη και το ξύδι ώστε να δημιουργήσουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, το γάλα, το ηλιέλαιο και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα για να ανακατευτούν. Έπειτα, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
3. Ενώνουμε το μείγμα με τη μαρέγκα που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ για να μην "ρίξουμε" τον όγκο της μαρέγκας.
4. Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο ώστε να λιώσει.
5. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι σχηματίζοντας μικρά pancakes. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τα pancakes να πάρουν χρώμα. Δεν θέλουμε η φωτιά να είναι δυνατή για να μην καούν τα pancakes μας.
6. Όταν είναι έτοιμα, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε λίγο νερό και καλύπτουμε ξανά με το καπάκι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
7. Διακοσμούμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα, κομμάτια φράουλας και χοντροκομμένα φουντούκια.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.