Info
1 φαγκρί, 500 γρ., καθαρισμένο από λέπια και εντόσθια
Αλάτι - πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε ροδέλες
¼ ποτήρι φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε μπαστουνάκια
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. κρασί λευκό
20 γρ. σάλτσα σόγιας
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι. Κάνουμε 3 χαρακιές, στην κάθε πλευρά του δέρματος και τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι.
2. Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε το ψάρι στο τηγάνι και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.
3. Στο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
5. Μόλις το ψάρι είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού. Ρίχνουμε επάνω την ψιλοκομμένη πιπεριά και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.