Info
500 γρ. ντομάτες
250 γρ. ρύζι για ριζότο
200 γρ. κατίκι Δομοκού
50 ml. κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ½ κουταλάκια του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο
40 ml. ελαιόλαδο
1000 ml. ζωμό λαχανικών
1 μικρό ματσάκι βασιλικό
1 μικρό ματσάκι θυμάρι
4-5 ντοματίνια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Στον τρίφτη τρίβουμε τις ντομάτες, πολτοποιούμε το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μισό ελαιόλαδο, τον πελτέ και τη ζάχαρη, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει, σβήνουμε με το κρασί.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσει το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αμέσως προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού, το βούτυρο, το βασιλικό, το θυμάρι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.