×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Ντοματόρυζο | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος25’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

  • 350 γραμ. ρύζι καρολίνα
    1/2 λεμόνι
    250 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα
    500 γραμ. ντομάτες μακρόστενες (πομοντόρια)
    60 γραμ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
    1 ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
    500 γραμ. φρέσκια τριμμένη ντομάτα
    500 γραμ. νερό ζεστό
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
    1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό 
    Γιαούρτι
    Αγουρέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ. Το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να σταθεί για 10’.

Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό να φύγει όλο το άμυλο του ρυζιού.

Στύβουμε χυμό από 1/2 λεμόνι στο ρύζι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Με τον τρόπο αυτό που προετοιμάζουμε το ρύζι, μαλακώνει πιο γρήγορα κάθε κόκκος ρυζιού στο φαγητό.

Έτσι δεν θα χρειαστεί να βάλετε πολύ νερό και να αλλοιώσετε την πλούσια γεύση της ντομάτας

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε τις μακρόστενες ντομάτες (πομοντόρια) στα 4 και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.  Τις ζουλάμε ελαφρά με τα χέρια να βγάλουν τον χυμό τους. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σπάμε το σκόρδο.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε βαθειά κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα σοτάρουμε για 2’ σε δυνατή φωτιά να αρπάξουν λίγο χρώμα εξωτερικά οι φλούδες από τα ντοματίνια.

Προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες και όσα ζουμιά έχουν βγάλει και αφήνουμε τις ντομάτες να βράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μείνουν στο λάδι τους για περίπου 7’ με 10’ .

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο.

Σοτάρουμε για 2-3’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πελτέ. Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας να μοσχοβολήσει.

Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε και τις τριμμένες ντομάτες στο ντοματόρυζο και το νερό.

Χαμηλωνουμε τη φωτιά.

Βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε το ρύζι γύρω στα 13-15’ μέχρι να σκάσει αλλά να κρατάει στο δόντι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο ντοματόρυζο προς το τέλος του βρασμού.

Πασπαλίζουμε με τα βότανα. Ανακατεύουμε.

Σβήνουμε το ντοματορυζο όσο ακόμα είναι ζουμερό και κρατάει στο δόντι. Πρέπει να θυμίζει πηχτή σούπα με υγρασία.

Ρίχνουμε 2 παγάκια στο ντοματορυζο και το ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα το ντοματορυζο και αφήνουμε να σταθεί για 10’ και να χυλώσει το ρύζι.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!