Info
Για 2 μερίδες ως κυρίως φαγητό:
800 γρ. μύδια καθαρισμένα
40 γρ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι
250 γρ. λευκό ξηρό κρασί
Για να σερβίρουμε:
χυμός λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φύλλα ρίγανης και το λευκό κρασί στην κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει.
2. Προσθέτουμε τα μύδια και καλύπτουμε την κατσαρόλα. Μετά από τρία λεπτά, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα για να ανακατευτούν απαλά τα μύδια. Μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά και αφαιρούμε τα μύδια από τη φωτιά. Πετάμε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.
3. Ρίχνουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε χυμό λεμόνι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια μπαγκέτα, για να βουτάμε στη σάλτσα, και απολαμβάνουμε!
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.